درمان دندان‌های فاصله‌ دار با ارتودنسی

 دندان‌ها به طور معمول به اندازه یک نخ دندان باید از هم فاصله داشته باشند. اما متأسفانه در بعضی افراد فاصله بین دندان‌ها زیادتر است. یکی از مشکلات افراد دارای دندان‌های فاصله دارد این است که از زیبایی چهره و مخصوصاً لبخند آنها کاسته می‌شود.

برای درمان و از بین بردن این فاصله‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد. استفاده از لمینیت یا ونیرهای کامپوزیتی و .... از شیوه‌های درمانی مختلف برای از میان برداشتن فاصله‌های میان دندان‌ها است. در بین تمام این راه‌ها، ارتودنسی توصیه بسیاری از دندانپزشکان برای رفع این معضل است ، با وجود طولانی بودن زمان درمان آن، نتیجه قابل پیش‌ بینی است و بیمار هیچ بافتی از دندان را از دست نمی‌دهد و نتیجه مطلوب را به دست خواهد آورد.

ارتودنسی و تغییر در چهره

 در طول درمانارتودنسی به علت وجود دستگاه ها و دقت در حفظ و نگه داری آنها مقداری #رژیم_غذایی بیمار تغییر میکند که این تغییر گاهی باعث کاهش وزن و لاغری موقت صورت می شود.

اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا بعداز درمان ارتودنسی بیمار به حالت اول خود باز میگردد.

ارتودنسی باعث می شود که دندانهای بیمار حرکت کند و در صورتیکه این امر محسوس باشد امکان دارد در لب‌ها و گونه‌ها تغییراتی به وجود آید .

ارتودنسی کوتاه مدت

ارتودنسی کوتاه مدت، موانع بین بیمارانی که می توانند از براکت بهره مند شوند و خود درمان را درهم می شکند. ارتودنسی های کوتاه مدت بیمارپسند نسبت به ارتودنسی جامع، دندانپزشکان عمومی را قادر می سازد تا به جای تغییر زاویه ی ردیف های دندان درمان هایی را ارائه دهند که برای بیمارانی که با مسائل مربوط به هماهنگی زیبایی مواجه هستند مفید است. ارتودنسی کوتاه مدت معمولا گزینه ای در برآورده کردن اهداف بیمار برای داشتن لبخندی زیباتر است تا زمانی که فک و دهان به طور کامل توسعه پیدا کرده و پایه ی پایدار و سالم اکلوزال نیاز به تنظیمات کمتری داشته باشد.


ارتودنسی نامرئی یا شفاف (Invisalign) چیست؟

ارتودنسی روشی برای اصلاح و مرتب کردن دندان‌ها است. اما بسیاری از افراد به دلیل ظاهری که بریس‌های فلزی و سنتی دارند از انجام ارتودنسی خودداری می‌کنند. امروزه از روش‌های مختلفی مانند ارتودنسی نامرئی برای کسانی که می‌خواهند دندان‌هایشان در طول درمان ظاهری زیبا داشته باشد استفاده می‌شود. این ارتودنسی از یک دست قالب شفاف تشکیل شده است که کاملا غیر قابل مشاهده است و لبخندی را به شما هدیه می‌دهد که همیشه می‌خواستید. در ارتودنسی نامرئی با استفاده از تکنولوژی تصویربرداری پیشرفته، طرح درمان شما را نمایش می‌دهند، از اولین محل قرارگیری دندان تا محل قرارگیری نهایی دندان‌ها.

لق شدن دندان در ارتودنسی

لق شدن  دندان یکی از نگرانی های بیمارانی است که می خواهند برای درمان ارتودنسی اقدام کنند.

در چند روز اول که براکت ها گذاشته می شوند احساس لق شدن دندان به بیمار دست می دهد. حرکت دندان با اعمال فشار توسط دستگاه ارتودنسی برای اصلاح فرم و موقعیت دندان صورت می گیرد. این فشار آهسته و مداوم می باشد . به همین دلیل است که در طول ارتودنسی احساس می شود که دندان لق شده است.

هنگامی که درمان ارتودنسی به پایان رسید و دندان در موقعیت نهایی قرارگرفت، احساس سستی، لقی و تحرک دندان دیگر وجود نخواهد داشت. در انتهای کار ارتودنسی و حذف براکت ها شما برای ماندگاری درمان تنها به یک نگهدارنده ارتودنسی نیاز دارید که ارتودنتیست تان به شما توصیه می کند.

هزینه‌‌ی ارتودنسی:

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هر زمینه‌ای، بحث هزینه می‌باشد. هزینه‌ی ارتودنسی به عوامل زیادی از جمله: مدت زمان درمان، وسایل و تجهیزات مورد استفاده، آماده‌سازی‌های قبل از انجام ارتودنسی (مانند جرمگیری، کشیدن و یا پرکردن دندان) و... بستگی دارد، در نتیجه به طور مشخص نمی‌توان نرخ دقیقی برای این کار در نظر گرفت؛ ولی شما می‌توانید با چندین مرکز مشورت کرده و نرخی حدودی را بدست آورید.