لیفت لثه قبل از کامپوزیت دندان
یکی از نکاتی که متخصص قبل از کامپوزیت دندان باید به دقت بررسی کند، متناسب بودن وضعیت لثه‌ها است. اگر لثه فرد شرایط ایده آلی نداشته باشد، دندان‌پزشک مجبور است لیفت لثه یا کانتورینگ لثه را انجام دهد تا نتیجه خوبی از کامپوزیت به دست آید. در این مقاله قصد قصد داریم درباره وضعیت لثه‌ها و اهمیت آن در شکل ظاهری کامپوزیت صحبت کنیم.
لیفت لثه چیست؟
محل تلاقی لثه با دندان را خط لثه می‌نامند. شرایط قرار گرفتن خط لثه در هر فردی متفاوت است و در بعضی موارد ممکن است این خط بالاتر یا پایین‌تر از حد نرمال قرار گرفته باشد.
حتی مواردی نیز دیده شده که خط لثه ناهموار است و در تمام قسمت‌های دهان از یک روال منطقی تبعیت نمی‌کند.
لیفت لثه عملی است که دندان‌پزشک به کمک آن می‌تواند خط لثه بیمار را اصلاح کرده و شرایط نرمال را بر آن حاکم کند. این فرآیند معمولاً در افرادی که قصد دارند از روش‌های زیبایی برای دندان خود استفاده کنند انجام می‌شود. پریودنتیستها نیز به آن کانتورینگ لثه میگویند و آن را به عنوان یکی از کارهای زیبایی معرفی می‌کنند.
علت لیفت لثه برای کامپوزیت
بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند لبخند زیباتری داشته باشند و به همین دلیل به کمک کامپوزیت یا لمینت نقصهای دندان خود را می‌پوشانند. اما شرایطی پیش می‌آید که متخصص توصیه می‌کند ابتدا لیفت لثه انجام گیرد تا دندان‌ها بهتر در معرض نمایش قرار بگیرند و کار کامپوزیت زیباتر شود.
این عمل معمولاً در یک جلسه و با بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. به این ترتیب در حین کار بیمار دردی را حس می‌کند. اما پیش می‌آید که بعد از پایان کار و از بین رفتن اثر بی‌حسی، بیمار از درد لثه شکایت کند. در این شرایط با مصرف مسکن به راحتی مشکل حل مشود.
بخیه‌های بکار رفته اغلب جذبی هستند. اگر متخصص از بخیه‌های غیر جذبی استفاده کرده باشد بعد از یک هفته الی 10 روز برای کشیدن آن باید مجدداً وقت ویزیت بگیرد.
بعد از اطمینان از ترمیم لثه حالا نوبت به انجام مراحل روکش کردن دندان توسط کامپوزیت یا لمینت فرا می‌رسد.

مراقبت‌های بعد از انجام لیفت لثه:

    بهتر است بیمار تا چند روز بعد از لیفت لثه از خوردن غذاهای سفت، چسبناک، تند و... که باعث تحریک لثه‌ها می‌شود خودداری کند
    همچنین هنگام مسواک زدن دقت کنید که به آرامی این کار را انجام دهید و از نخ دندان تا بهبودی کامل لثه‌ها استفاده نکنید. بیمار می‌تواند برای جلوگیری از عفونت لثه‌ها در طول مدت درمان از دهانشویه‌های مخصوص استفاده کند.
    سعی کنید تا چند روز اول از انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین مانند ورزش کردن بپرهیزید زیرا باعث افزایش تورم لثه‌ها بعد از عمل می‌شود.

مراحل انجام جراحی لثه

در ابتدا با استفاده از بی حسی موضعی لثه بی حس می شود و سپس به کمک لیزر مقداری از بافت اضافی در لثه بریده می شود و سپس لبه های لثه هایی که بالای دندان هایی که در هنگام لبخند معلوم می شوند شکل دهی دوباره می شوند. با لیزر رگ های خونی لثه بسته می شود تا به این وسیله بافت سریعتر خوب شود و احساس درد کمتری ایجاد شود. هنگامی که شکل دهی دوباره جوابگو و موثر نباشد، باید استخوانی که در جلوی ریشه قرار دارد را کاهش داد. دلیل این امر هم آن است که فاصله ی لبه ی استخوان تا لبه های لثه باید حدودا سه میلی متر باشند. در ضمن اگر کاهش استخوان اتفاق بیفتد، بافت عقب خواهد رفت. درست است که این عمل از لیفت ساده سخت تر است اما اگر توسط یک متخصص و درست انجام شود، تقریبا آسان است.